Fidel Castro som leder på Cuba

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Yrkesfaglig
 • Historie
 • 5
 • 10
 • 2423
 • PDF

Fidel Castro som leder på Cuba

Denne oppgaven er skrevet under tentamen/prosjektdag i historie vinteren 2010.
Oppgaven er skrevet utifra de oppgitte kildene og etter egne erfaringer fra besøk på Cuba.

Innhold

Forord
Oversikt/ drøfting
Konklusjon
Evaluering
Kilder

Utdrag

Forord
Det er ganske nøyaktig 52 år siden Fidel Castro kom til makten på Cuba. Dessverre har ikke det lille øylandet kommet så langt i utviklingen som mange hadde håpet. Hvordan hadde Batista lagt grunnlaget for at folket ville ha en drastisk endring av samfunnet?

Hvordan kom Fidel Castro til makten og hvordan lever Cubas befolkning i dag?
Dette er en problemstilling jeg valgte fordi selv om revolusjonen for lengst er gjennomført, er det fortsatt et like aktuelt tema i dag. En del av innholdet i oppgaven er mine inntrykk av Cuba, etter å ha besøkt landet. I tillegg til dette har jeg brukt biblioteket aktivt. Biografien om Fildel Castro har jeg brukt til å finne bakgrunnsstoff om de to og hvordan de kom til makten. I bøkene ”Cuba-krisen” og ”USA i vår tid” fant jeg god informasjon om USAs blokade av Cuba, og hvordan den påvirker landet og dets økonomi. For å bekrefte det jeg har fra bøkene og for detaljopplysninger har jeg brukt internett. Alle bildene er tatt av meg.
I og med at dette er en problemstilling som er veldig avhengig av historiske hendelser, har jeg valgt å legge en del vekt på dette, spesielt med tanke på hvordan Fidel Castro kom til makten. Drøftingen kommer frem under hvordan Cubas befolkning lever i dag.


Hvordan kom Fidel Castro til makten og hvordan lever Cubas befolkning i dag?
26. juli 1953 gikk en liten revolusjonær gruppe, med Fidel Castro i spissen, til angrep på Moncada-leiren i byen Santiago de Cuba. Angrepet mislyktes, og Castro og hans medsvorne ble fengslet. Det var i denne sammenhengen at han holdt sin berømte forsvarstale med ordene... Kjøp tilgang for å lese mer

Fidel Castro som leder på Cuba

[6]
Brukernes anmeldelser
 • 30.05.2010
  Det var en veldig bra stil. Mye fine faktaopplysninger, og personlige opplevelser. Stilen var veldig fint bygd opp. Det var ett handlingsforløp som bygde seg opp til cuba den dag i dag.
 • 25.04.2011
  Skrevet av Elev på Vg3
  Meget bra oppgave. Flott skrevet og godt innhold. Fortjener bra karakter.
 • 28.11.2012
  Skrevet av Elev på Vg2
  hjalp meg veldid, takk!
 • 01.06.2012
  Skrevet av Elev på Vg3
  greit nok. men ikke til å anbefale