Grunnprinsipper ved styrketrening

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg3
  • Kroppsøving
  • 5
  • 5
  • 1811
  • PDF

Sammendrag: Grunnprinsipper ved styrketrening

Sammendrag om ulike grunnprinsipper ved styrketrening og hvordan treningen bør legges opp avhengig av maksimal muskeløkning eller maksimal styrkeøkning.

Lærers kommentar

Bra innledning!
Bra om baseøvelsene, men finner ikke illustrasjon til markløft. Kunne hatt med noen illustrasjoner til de andre baseøvelsene og isolasjonsøvelsene du nevner også. (Ikke bare henvist til en nettside.)
Ok om antall reps og set.
Ok om pauser og treningslengde.
Ok om variasjon, belastning og progresjon, men her burde du hatt med noe om restitusjon og hvor ofte du kan trene en muskelgruppe. (Hvor mange timer pause mellom hver trening)

Innhold

– Innledning
– Hvilke øvelser
– Antall reps og set
– Pauser og treningslengde
– Oppbygging
– Variasjon, belastning og progresjon
- Kilder

Utdrag

I denne innleveringen vil jeg fokusere på prinsippene og det du burde gjøre på trening for å utvikle styrke eller vektøkning best mulig. Jeg kommer ikke til å gå inn på det utenfor hovedtreningen, som for eksempel mat, kosttilskudd, det mentale, oppvarming, søvn osv som er veldig essensielt for maksimal muskelstimulering.

Innleveringen kommer stort sett til å bygge på artikler jeg har lest av kjente kroppsbyggere, styrkeløftere, forskningsrapporter og ikke minst egen erfaring etter noe prøving og feiling. Artiklene jeg har lest er ikke sponset av store kosttilskuddsfirmaer o.l. og jeg føler at disse er de beste fordi jeg leser om deres personlige erfaringer istedenfor infiltrert reklame som gjør at disse artiklene ikke blir like gode og pålitelige... Kjøp tilgang for å lese mer

Grunnprinsipper ved styrketrening

[1]
Brukernes anmeldelser
  • 04.05.2014
    Ekstremt bra og detaljert! Tusen takk!