Globalisering i kultur og kommunikasjons sammenheng?

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg3
  • Kommunikasjon og kultur 3
  • 4
  • 4
  • 1321
  • PDF

Globalisering i kultur og kommunikasjons sammenheng?

Jeg skal i denne oppgaven først og fremst å gjøre rede for hvordan begrepet globalisering bør foretas i kommunikasjons og kultursammenheng. Videre skal jeg drøfte om mulige effekter av globalisering når det gjelder kultur og identitet.

Utdrag

KK innlevering 16.mars

Jeg har valgt oppgave 1, som går ut på først og fremst å gjøre rede for hvordan begrepet globalisering bør foretas i kommunikasjons og kultursammenheng. Videre skal jeg drøfte om mulige effekter av globalisering når det gjelder kultur og identitet.

Globalisering er et begrep som vi ofte leser i aviser, eller hører om på tv, og som blir mer og mer daglig å få bruk for. Begrepet er ikke noe nytt, og fenomenet går helt tilbake til middelalderen, hvor store oppdagere dro ut på lange reiser, og kom tilbake med historier om ukjente kulturer. Men hva er egentlig globalisering, og hvorfor er det så viktig?

Det kjente og kanskje mest hørte definisjonen av globalisering er at globalisering bringer verden nærmere hverandre gjennom handel av varer og tjenester, informasjon, kunnskap og kultur. Det kan for eksempel være at vi sitter her i Norge og kommuniserer med folk fra den andre siden av verden, eller at vi kan når som helst vi har lyst ta en reise til hvor som helst i verden... Kjøp tilgang for å lese mer

Globalisering i kultur og kommunikasjons sammenheng?

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.