Geografi Cappelen Alle repetisjonsoppgaver

Se flere anmeldelser 4,33 4,33 4,33 4,33 4,33 4,33 (3 anmeldelser)
Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no

Skole

Vgs - Idrettsfag Vg2

Fag

Geografi

Karakter

Ingen karakter gitt

Antall sider

29

Antall ord

14471

Filformat

PDF

Geografi Cappelen Alle repetisjonsoppgaver

Alle repetisjonsoppgavene til læreboka.

Hører til boken "Geografi" fra Cappelen Damm og ble gitt ut i 2009. Er den læreboka som brukes på VGS rundt om i landet.

Elevens kommentar
Er grundige svar til alle spørsmålene.

Utdrag
Kapittel 2 – Indre krefter og de store landformene på jorda

1. Beskriv hvordan jordkloden er bygd opp? - Jorda er inndelt i tre hovedsoner. Ytterst ligger jordskorpa, som er et svært hardt, tynt, skall. Deretter følger mantelen og innerst finner vi kjernen. Jordskorpa er tjukkest under fjellkjeder (opp til 75km) og tynnest under dyphavene ( ned til 5 km). Mantelen utgjør mesteparten av klodens volum.

2. Hva var Pangea, og hvem var opphavet til dette navnet?- Alfred Wegener lanserte i 1912 teorien om kontinentaldrift. Pangea var det enorme landområdet som alle kontinentene engang hadde utgjort sammen. Dette kontinentet sprakk så opp, og kontinentene drev fra hverandre. Teorien fikk liten tilslutning fra andre, siden Wegener ikke kunne forklare hvilke krefter som førte til kontinentaldriften.

3. Hva er litosfæren? - En plate består av jordskorpe og de øverste 100 km av mantelen. Denne delen av mantelen er steinhard, i likhet med jordskorpa. Hele lagpakken blir kalt litosfæren, og den omgir hele jorda. Forskerne mener den er oppdelt i 15 plater.
... [Les mer nå]