Fru Johnsen

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no

Artikkel: Fru Johnsen

Et "fantasi" intervju av "fru johnsen" jfr. sangen fru johnsen av Inger Lise Rypdal. Handler om kvinnefrigjøring.

Sangen "fru johnsen".

Utdrag

I dag, 8.mars 2010, er det 100 år siden den første internasjonale kvinnedagen ble avholdt i København. Dagen skulle være en kampdag for den sosialistiske kvinnebevegelsen, i senere år har det vært flere kvinner som har gjort en innsats for deres rettigheter. En av de er Eva Smekker, æresmedlem i Rødstrømpene.

Man kan tydelig se på Eva Smekker at hun er en 70-åring utenom det vanlige. Tross det er lite som tilsier at fruen har vært opprørsk og rebelsk. Men med det rødlige håret og det energiske personligheten er det noe som sier meg at Fru Smekker er ei dame med bein i nesa!

- Hva var bakgrunnen for at du lagde en film med slikt innhold?
Jeg har vokst opp i en liten bygd hvor menigheten sto sterkt. Det var viktig for folk å være med i menighetsrådet og ha ledene posisjoner innenfor kirken, særlig menn. De benyttet enhver anledning til å utbasunere hva de mente var riktig og galt. Jeg opplevde at det var lite toleranse, lite frihet, og at det var godt voksne menn som var meget trangsynte. Deres verdier ble veldig dobbeltmoralske. Med filmen følte jeg at jeg gav et budskap til menn i maktposisjoner... Kjøp tilgang for å lese mer

Fru Johnsen

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.