Fordypningsoppgave Jane Austen

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studiespesialisering Vg3
 • Norsk
 • 5
 • 8
 • 2038
 • PDF

Særemne / Fordypningsoppgave: Fordypningsoppgave Jane Austen

Beskrivelse av Jane Austen, hennes liv og hennes verk.

Problemstilling
Hvordan ble Jane Austen påvirket av tiden, og hvorfor signerte hun alle verkene sine med "By a Lady"?

Lærers kommentar

"Veldig bra R******! Du har fått med grunnleggende informasjon, og jeg kan se at du har brukt mye tid på oppgaven. Skulle ønske du hadde gjort teksten litt lengre og fått med enda mer god informasjon. Sterk måloppnåelse!"

Elevens kommentar

Har mye god informasjon som jeg har brukt masse tid på. Har gått grundig inn i temaet og engasjerte meg i researchen. Kunne som min lærer kommenterte, gjort teksten litt lengre og fått enda litt mer informasjon i teksten.

Innhold

Side 3 Innledning
Om Jane Austen
Side 4 Om Jane Austen
Om romanene hennes
Side 5 Stolthet og Fordom
Side 6 Stolthet og Fordom
Egne tanker og vurderinger
Romantikken
Side 7 Romantikken
Side 8 Kilder

Utdrag

I fordypningsoppgaven min ville jeg finne ut hva om forgikk rundt Jane Austen og hva som preget henne til å skrive verkene som hun gjorde. Jeg ville danne meg et bilde for å finne hvordan de faktisk levde, og hva som gjorde at hun signerte alle verkene sine med ”By a Lady” samt hvorfor hun ble kjent.

Jeg har alltid vært interessert i Jane Austen og liker bøkene henne svært godt. Det var derfor ikke noe vanskelig å bestemme meg for at jeg ville lære mer om henne og verkene hennes. Jeg hadde sett et par filmer i forkant, og leste ”Pride and Prejudice” i fjor for en engelskoppgave. Når vi fikk oppgaven så jeg de filmene jeg ikke hadde sett men som jeg følte jeg trengte og leste de bøkene som var tilhørende filmene. Jeg var også så heldig at jeg fant ”Becoming Jane” i mammas DVD-hylle.

Jane Austen ble født 16. desember 1775 i Steventon. Hennes far var prest i Hampshire, og hun vokste opp med en søster og fem brødre. Når hun bare var noen måneder gammel ble hun sendt til en amme ved navn Elizabeth Littlewood for å bo der i 12-18 måneder. Når hun var 7-8 år gammel ble Jane og hennes eldre søster Cassandra sendt til en skole i Oxford før de reiste videre til Southampton. Både Jane og Cassandra ble syke av det vi i dag kaller Tyfus, noe som nesten drepte den unge Jane. Når hun kom hjem igjen bodde hun i Hampshire resten av oppveksten sin, men flyttet fra Hampshire til Bath da hun var 25 år gammel på... Kjøp tilgang for å lese mer

Fordypningsoppgave Jane Austen

[7]
Brukernes anmeldelser
 • 03.11.2011
  Skrevet av Elev på Vg3
  Veldig bra skrevet! Hjalp meg veldig :)
 • 14.06.2013
  Skrevet av Elev på Vg2
  solid tekst. fikk god hjelp fra denne til en viktig innlevering i norsk vg2 :-)
 • 28.02.2014
  veldig bra skrevet, og mye jeg kunne bruke for å få min egen oppgave bedre
 • 21.03.2013
  Skrevet av Elev på Vg3
  Veldig bra oppgave som gir god oversikt. Kanskje litt langt og litt for mye detaljer rundt handlingen av pride and predjudice..