Filmanalyse av Forrest Gump

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no

Prosjektoppgave: Filmanalyse av Forrest Gump

Filmanalyse av Forrest Gump i faget Medie -og informasjonskunnskap.

Innhold

Handling
Dramaturgi
Sjanger
Beskrivelse av rollefigurer:
Tema
Miljø og språk:
Filmatiske virkemidler:

Utdrag

”Forrest Gump” er en film fra 1994 som opprinnelig er basert på boken til Winston Groom som ble gitt ut 8 år tidligere. Filmen er regissert av den amerikanske filmregissøren og produsenten Robert Zemeckis, der Tom Hanks spiller hovedrollen som Forrest Gump. Filmen varer i 141 minutter og ble spilt inn i USA. Den har blitt nominert til hele 12 Oscars og vunnet 6, i dag er den blitt en verdenskjent film.

Filmen handler og Forrest Gump, og vi følger Forrest gjennom ulike stadier av livet hans. På grunn av sin lave IQ, sine spesielle fysiske evner og andre særegenheter, var han en gutt som ikke var som alle andre barn. Vi møter også nabojenta Jenny som er den første og nesten den eneste vennen til Forrest.
Filmen begynner med at Forrest sitter på en benk ved en bussholderplass, og forteller de ventende personene om livet sitt. Han forteller om Jenny, som var en person han alltid har hatt et spesielt forhold til. Han forteller også blant annet om fotball karrieren hans, college og krigen i Vietnam, der hans bestevenn, Bubba døde... Kjøp tilgang for å lese mer

Filmanalyse av Forrest Gump

[9]
Brukernes anmeldelser
 • 19.05.2011
  Skrevet av Elev på Vg3
  Flott filmanalyse! Ga med et godt eksempel for hvordan jeg kan skrive en god analyse til eksamen!
 • 07.12.2012
  Skrevet av Elev på Vg2
  Ræva som i drit ræva, får ikke dårligere enn det her!
 • 14.11.2014
  Kjempebra!!! hjalp meg mye
 • 26.11.2013
  hjalp veldig veldig mye !