Filmanalyse av 8 mile

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no

Filmanalyse av 8 mile

Sosiologisk analyse av filmen 8 Mile, som fokuserer på sosiale normer. Oppgaven berører også karaktertrekkene til hovedpersonen B-Rabbit så vel som hiphop som en subkultur.

Utdrag

Filmen 8 mile finner sted i Detroit, USA i midten av 90-tallet. Film dramaet handler om Jimmy ”B-Rabbit” Smith Jr. som lever i en forfallen industriby. B-Rabbit lever sammen med en arbeidsløs og alkoholisert mor og lillesøsteren, Lilly. Han vokser opp i et samfunn med stor overvekt av afro- Amerikanere, som preges av kriminalitet, vold og fattigdom. Samholdet i kulturen, er hiphop og B-Rabbit vet at sjansen hans til å komme vekk fra hans nåværende liv, er musikken. Derfor starter han å jobbe for tjene nok penger til å gi ut plate. Men ting går ikke alltid som planlagt og han møter flere hindringer på veien før han klarer å overvinne frykten sin og nå målet sitt.
Filmen er fra 2002 og hovedrollen spilles av Marshall Bruce Mathers, bedre kjent som Eminem. Filmen er ikke en biografi, men flere av hendelsene i filmen er hentet fra livet hans.

Det miljøet som vises i filmen, stiller lite forventninger til medlemmene i dette samfunnet i form av utdannelse, familie eller andre verdier som er helt grunnleggende for de fleste her hjemme i Norge. Vi ser i filmen at ingen av personene går på skole eller har noen utdannelse etter obligatorisk skolegang, hvis de i det hele tatt har fullført det. Videre har de det ganske dårlig økonomisk sett, og det fører også til at de har lite materielle goder.
... Kjøp tilgang for å lese mer

Filmanalyse av 8 mile

[2]
Brukernes anmeldelser
  • 31.03.2014
    Glimrende, denne stilen har vært til stor hjelp!
  • 14.06.2013
    Skrevet av Elev i 10. klasse
    veldig fint tekst ! dette e bra :)