Änglagård | Filmanalyse

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no

Änglagård | Filmanalyse

En oppgave av "Anglagård". Oppgaven var å analysere den svenske filmen "Anglagård" av Colin Nutley ved bruk av så mange som mulig faglige begreper.

Lærers kommentar

Fint med så mange faglige begrep i teksten uten at det virker rotete. Flott

Utdrag

I denne oppgaven skal jeg analysere filmen Änglagård ved bruk av sosiale begreper som roller, forventninger, sanksjoner og lignende. Vi har sett filmen sammen i klassen, så skal vi lage en individuell oppgave hver. Metodene jeg har brukt er Internet, og litt samtale mellom elever og hjelp fra lærer.

Änglagård er en svensk drama film fra 1992. Etter at einstøingen Erik Zander går bort uten noen arving står den enorme gården hans, Änglagård, tom. Bygdas rikeste mann, Axel Flogfält, vil kjøpe gården for å tjene penger på all tømmeret i skogen, men i Eriks begravelse dukker det ukjente barnebarnet hans opp, Fanny Zander. Hun arver hele gården å velger og ikke selge den, men å flytte inn selv. Hun vokste opp alene sammen med sin mor, og ser på det å være her som en fin måte å prøve og finne ut av hvem faren er. Det fører til store forandringer og konflikter i det lille bygdesamfunnet. Filmen dreier seg om sanksjonene og fordommene som oppstår når to forskjellige sosiale grupper møtes, og om det å tilpasse seg til et nytt samfunn.

Bygdesamfunnet rundt Änglagård er en hyggelig liten bygd der alle kjenner hverandre, og alle... Kjøp tilgang for å lese mer

Änglagård | Filmanalyse

[3]
Brukernes anmeldelser
 • 12.12.2014
  Skrevet av Elev på Vg3
  Jango aisonofineognoisenønseføkse q2
 • 21.11.2013
  Meget godt skrevet. Veldig hjelsomt!
 • 25.03.2014
  En godt skrevet oppgave.