Faktaartikkel om karbohydrater Eureka 10

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Ungdomsskolen 10. klasse
  • Naturfag
  • 5
  • 6
  • 1221
  • PDF

Faktaartikkel om karbohydrater Eureka 10

Dette er en faktaartikkel hvor du kan lære litt om karbohydrater. Hva det er, hva vi trenger det til og hvor vi får det fra.

Teksten inneholder ordene: fotosyntese, celleånding, glukose, sukker, stivelse, cellulose, glykogen, fett, energi, jojo-effekt, melkesukker, enzymer, raske og langsomme karbohydrater. Og de er forklart i en sammenhengende tekst.

Eureka

Utdrag

Cellene i kroppen vår jobber hele tiden for at vi skal klare å bevege, arbeide, vokse og holde kroppstemperaturen vår. Kortere sagt, karbohydrater er nøkkelen til energi. Det finnes tre forskjellige karbohydrater. De tre karbohydratene er sukker, stivelse og cellulose. Karbohydrater oppstår ikke av ingenting. Det er fotosyntesen som «lager» karbohydrater. Alle planter, mennesker og dyr består av celler, cellenes oppgave er å omdanne karbohydrater til energi. Denne prosessen kalles celleånding. Du har sikkert lagt merke til at når du spiser en sjokolade når du er sulten så blir du raskt full av energi, men du blir raskt slapp igjen. Hvis du spiser et grovt brød så har du energi over en lengre tidsperiode. Det er daglig snakk om hva som er «best av mettet og umettet fett. Du kan også se om det er mettet eller umettet, ved hjelp av synet ditt... Kjøp tilgang for å lese mer

Faktaartikkel om karbohydrater Eureka 10

[1]
Brukernes anmeldelser
  • 17.02.2014
    Supert. Hjalp meg myyyye!