Fakta om Islam, Hinduisme, Buddhisme

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no

Fakta om Islam, Hinduisme, Buddhisme

Fakta om de tre religionene islam, hinduisme og buddhisme. I oppgaven kan du lese om religionenes helige tekster og grunnleggende tro samt levesett.

Innhold

Islam
Hinduisme
Buddhisme
Kilder

Utdrag

Islam er den yngste av alle de store verdensreligionene. Denne religionen baserer seg på profeten Muhammeds lære. Muslimene mener ikke at Muhammed var Islams grunnlegger, men at det var han som gjenreiste og fullbrakte den opprinnelige religionen. Islam regnes som en av de abrahamittiske religionene, i likhet med Jødedommen og Kristendommen. Muslimer tror på guden Allah, og Koranen er den hellige skriften innen religionen Islam. Ordet Koran betyr ”resitasjon”. Muslimer sier at Koranen er skrevet av guden Allah.

Muhammed var en religiøs og politisk leder som spredte Islams budskap på begynnelsen av 600-tallet. Muslimene ser på Muhammed som Allahs siste og største profet.

Alle muslimene tror på dommedag, og det er den dagen Allah vil komme og vekke alle døde og sende dem til et paradis eller et helvete. Helvete i Islam har flere likhetstrekk med Skjærsilden, og mennesker som har gjort noe galt må gjennom en rengjøringsprosess før de blir sluppet inn i et paradis. Muslimene synes ikke at noen fortjener å komme inn i Allahs paradis fordi de mener at mennesker ikke er perfekte, at det er ingen som gjør alt riktig... Kjøp tilgang for å lese mer

Fakta om Islam, Hinduisme, Buddhisme

[3]
Brukernes anmeldelser
 • 17.03.2014
  Oversiktlig og nyttig til eget bruk
 • 10.04.2013
  Skrevet av Elev på Vg3
  <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
 • 22.05.2011
  Skrevet av Elev i 8. klasse
  En velskrevet og god tekst