Fagartikkel om fedme

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Ungdomsskolen 9. klasse
 • Norsk
 • 5
 • 3
 • 871
 • PDF

Fagartikkel om fedme

Fagartikkel om fedme. Denne artikkelen tar for seg fedme som en økende helseproblem i samfunnet og hvilke følger og andre sykdommer som fedme kan føre med seg.

Lærers kommentar

Hun var veldig imponert, men jeg måtte ha en overskrift som fanget mer oppmerksomhet, for at folk vil lese det

Elevens kommentar

Hatt en mer intressant overskrift

Utdrag

Fedme er i dag blitt en veldig utbredt og livstruende livsstilsykdom. Hva er egentlig fedme, og når vil det egentlig si at man er feit? Hva kan man gjøre for å behandle det, og unngå det?

Fedme er en medisinsk tilstand, som innebærer at en person har så mye fett på kroppen at det kan være helseskadelig. Fedme er som oftest en kombinasjon av inntak av for mye kalorier, og mangel på fysisk aktivitet. Noen er også genetisk mottakelig for å bli feit. En person regnes som overvektig når du har en BMI på over 25.

Fedme oppstår som oftest når man får i seg mer kalorier enn det blir forbrent. Kaloriene blir omdannet til fett, som legger seg på kroppen. Dette kan føre til fedme.
I dag er det over 60% av menneskene i verden som får for lite mosjon. Det skyldes av tiden vi er i, og fordi det har økt med teknologiske apparater som TV, PC og Playstation.
Det er noen som også er født med dårlig forbrenning. Tenk deg at du spiser usunt og ikke er i nok fysisk aktivitet. Hvis en da i tillegg er født med dårlig forbrenning er det store sjanser for å bli feit.

Fedme kan være negativt på helsen, og øker risikoen for mange psykiske lidelser. Det kan... Kjøp tilgang for å lese mer

Fagartikkel om fedme

[1]
Brukernes anmeldelser
 • 12.12.2012
  Skrevet av Elev i 10. klasse
  ganske bra !! tusen takk