Etikk Helsefagarbeider og helsepersonell

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Høgskole og universitet 1. år
 • Annet
 • Ingen karakter gitt
 • 2
 • 542
 • PDF

Etikk Helsefagarbeider og helsepersonell

Helsefagarbeider og helsepersonell. Grundig gjennomgang av etikk

Lærers kommentar:
meget god måloppnåelse.


1. Yrkesetiske retningslinjer:
2. Etiske prinsipper for yrkesutøveren:
3. Brudd på etiske retningslinjer kan føre til:

Utdrag

Vi foretar daglig mange valg uten å tenke over det, valgene oppleves naturlige og som en selvfølge for oss. Men vi opplever også situasjoner der vi er sterkt i tvil om hvordan vi skal handle. Noen ganger vil du oppleve at uansett hva du gjør, blir noen av menneskene i den aktuelle situasjonen såret, krenket eller misfornøyde. Verken det ene eller det andre er riktig. Dette kalles et etisk dilemma, vi må velge mellom flere verdier som er viktige for oss, det finnes ikke klare og entydige løsninger. Det er derfor viktig at en helsefagarbeider har gode holdninger, riktige kunnskaper og nok erfaring og ferdigheter til å takle og løse vanskelige situasjoner på best mulig måte.1. Yrkesetiske retningslinjer:

Yrkesetikken handler om å møte mennesket på en ordentlig måte – uansett hvem de er, og uansett hvilke sykdommer eller problemer de har. De yrkesetiske retningslinjene bygger på sentrale verdier ifaget.

Etikk er teorien bak moralen vår. Verdiene og normene som gjelder i et yrke er viktige, de skal hjelpe oss i å utføre arbeidet på en riktig og god måte og skille mellom riktig og galt i vanskelige situasjoner. Det er en såkalt rettsnor for yrkesutøvere som forteller oss hvordan vi skal handle: ”du skal gjøre mot andre det du vil at andre skal gjøre mot deg.”

Når vi står over et problem vi skal prøve å finne løsningen på er det nyttig å skille mellom faglige problemer og etiske problemer. Et faglig problem dreier seg for eksempel om hva som medisinsk sett er den beste behandlingen av en sykdom. Et etisk problem kan være om det er riktig å behandle sykdommen... Kjøp tilgang for å lese mer

Etikk Helsefagarbeider og helsepersonell

[5]
Brukernes anmeldelser
 • 09.04.2014
  Meget god besvarelse om etikk og hva det vil si i det praksiske arbeidet som yrkesutøver
 • 23.09.2012
  Skrevet av Elev på Vg3
  ser på den nå så kan ikke vurdere den,men den er sikkert bra :)
 • 01.10.2016
  Skrevet av Elev på Vg3
  Kunne vært noe lengre
 • 08.04.2016
  Skrevet av Elev på Vg3
  baefmrangjargunvrasjkvldfsvefjkm

Brukere som har lastet ned Etikk Helsefagarbeider og helsepersonell, har også lastet ned