Er det alvorlig så greit å la SMS språk påvirke språket vårt?

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg3
  • Norsk
  • 5
  • 4
  • 1471
  • PDF

Eksamensoppgave: Er det alvorlig så greit å la SMS språk påvirke språket vårt?

Eksamenoppgave i norsk 2. språk

Oppgave 1. Kortsvar
Oppgave 2. Kortsvar - Er det alvorlig så greit å la SMS språk påvirke språket vårt?
Oppgave 1. Langsvar

Eksamensett

Utdrag

Oppgave 1. Kortsvar
Rolf Jacobsen uttrykker gjennom Problem I den nye generasjons synspunkt over nedskrevne tekster. Alle tre strofene framhever viktigheten av bild media og lyd media respektiv musikk, fjernsyn og radio. Det er forklart i det første to strofene:
« Bilder går rett inn.»
« Sang og klang går rett inn.»
Unge generasjoner foretrekker å få budskapet ...

---

Oppgave 2. Kortsvar
Er det alvorlig så greit å la SMS språk påvirke språket vårt?
Det har vært en debatt i lokal avisen i det siste om blanding av den nye «SMS språk» og offisiell språk. Jeg synes at å blende disse to er helt feil. «SMS språk» er nye språk som utvikles av ung mennesker for å gjøre SMS sending prosess raskere. De kutter ut en del bokstaver og erstatter med anglisime og en del symboler istedenfor ord. Sånn språk som er utviklet av ubestemt mennesker uten sentral kontroll kan tolkes i forskjellige måter. I tillegg, bortsett fra ung mennesker de fleste kan ikke forstå språket og finnes ikke ordbok for det....

---

Oppgave 1. Langsvar

Mobilnettverk og Internett nettverk er våre tidens teknologiske nyvinninger. Mennesker blir mer og mer avhengige av den nye type kommunikasjonsmiddel. Unge folk kan ikke forstille livet uten sms, mms og chat som er en enkel og lett form å kommunisere med andre. Spørsmålet er, er dette nyttig eller farlig?

Internett er kanskje det mest spredde kommunikasjonsmiddelet i verden. Det er jo populære enn mobilbruk. Internett er ikke bare informasjonskilde eller kommunikasjonsmiddel men også en middel som knytter sammen hele verden. For unge generasjoner er utenkbar livet uten Internett som ble bevist fra en undersøkelse gjort blant norske ungdommer. Undersøkelsen viste fram at dette året sitter en ung en halv time mer foran datamaskin enn i fjor.

Internett brakte kommunikasjon på et annet nivå. Denne teknologien hjalp oss til øyeblikkelige, gratis og bekvem interaksjon. «MSN» messenger er blant dem som tilbyr nettopp det. Denne type... Kjøp tilgang for å lese mer

Er det alvorlig så greit å la SMS språk påvirke språket vårt?

[1]
Brukernes anmeldelser
  • 28.03.2012
    Har ikke lest oppgaven enda, men håper den er verdt 500 poeng:)