Enzymer kan mørne kjøtt

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studiespesialisering Vg3
  • Biologi 2
  • Godkjent
  • 3
  • 637
  • PDF

Rapport: Enzymer kan mørne kjøtt

Øvelse 3.2 i Bios 2.

Hensikt:
Proteininnholdet i kjøtt er høyt fordi det består av langstrakte muskelceller som inneholder mye proteinfibre. Noe kjøtt er i utgangspunktet mørt, mens annet må bli tilsatt andre stoffer for at det skal mørne. Hensikten med forsøket var derfor å undersøke om ananas inneholder et enzym som kan bryte ned proteinene i kjøttets muskelceller og bindevev, slik at kjøttet mørner.
I forkant av forsøket gjorde jeg meg en teori om at kjøttet med hermetisk ananassaft og med fersk ananassaft kom til å mørne.

Lærers kommentar

Godkjent

Utdrag

Fremgangsmåte:
Vi skar tynne skiver av storfekjøtt som vi la i petriskåler. Deretter sjekket vi hvor seigt det var ved å forsøke å rive fibrene fra hverandre, slik at vi hadde noe å sammenlikne med senere.
Deretter skar vi skiver av fersk ananas som vi smurte ut over en av kjøttbitene. Vi smurte også hermetisk ananas over en annen kjøttbit. Noe kjøtt lot vi ligge uten å smøre ananas på det.
Vi lot så ananasen stå i romtemperatur til neste biologitime. I neste time skulle vi så undersøke kvaliteten på kjøttet og se om noe hadde skjedd.
... Kjøp tilgang for å lese mer

Enzymer kan mørne kjøtt

[2]
Brukernes anmeldelser
  • 03.06.2013
    Skrevet av Elev på Vg3
    Dette var veldig til hjelp for meg! :)
  • 05.12.2015
    Enkelt og greit. :-)

Brukere som har lastet ned Enzymer kan mørne kjøtt, har også lastet ned