Eksempel på Essay i norsk Vgs


- Vgs - Studieforberedende Vg3
- Norsk
- 6
- 6
- 3065
Eksempel på Essay i norsk Vgs
Bli god til å skrive essay i norsk på Vgs med Studienetts eksempel på essay!
Oppgaven er et eksempel på et essay til karakteren 6, hvor vi hele tiden leder deg gjennom hvordan oppgaven er skrevet. Underveis i oppgaven forklarer vi hvordan vi har bygget opp essayet og hva det er viktig å tenke over i denne sjangeren. På den måten lærer du hvordan du selv kan skrive essays på en god og gjennomført måte!
Oppgaven er et kommentert eksempel på:
- Hvordan du kan bygge opp et essay
- Hvilken stil og tone du fordelsmessig kan bruke i et essay
- Hvordan du bruker spørsmål til å skape en rød tråd
- Hvordan du skriver en god og reflektert drøfting
- Hvordan du skriver en innledning og en avslutning
MERK: Dette essayet tar utgangspunkt i diktene ”Ja, vi elsker dette landet” av Bjørnstjerne Bjørnson, 1859, og ”Norge i fløtesaus” av Gro Dahle, 2002 . Temaet i essayet er "Norge før og nå".
Klikk her for å lese ”Ja, vi elsker dette landet” (unntatt strofe 7)
Klikk her for å lese ”Norge i fløtesaus”
Det er en god idé å lese diktene før du leser eksempeloppgaven. På den måten blir det lettere å følge med i oppgaven og se hvordan den er skrevet og bygget opp.
Mer hjelp?
Få hjelp til ditt essay med Studienetts essay-oppskrift. Med denne lærer du å skrive et essay på en god måte. Vår essay-oppskrift veileder deg gjennom hele skriveprosessen. Se oppskriften her:
Essay | Oppskrift
Utdrag
Essay Eksempel
Norge før og nå
Jeg tror alle kan kjenne seg igjen i at når man tenker rasjonelt over nasjonalstaten Norge, kan den virke paradoksal. På den ene siden heier vi og roper av våre lungers fulle kraft når sportsutøvere vinner i langrenn, og kommentatoren bekrefter etterpå at «vi» har vunnet og «vi» er alle glade. På den andre siden er det en merkelig ting. Hvem er dette «vi»? Langrennsløperne har vunnet, vi andre har fulgt med på en skjerm og har ikke bidratt noe. Det samme gjelder for forestillingen om at jeg, som bor i Oslo, har noe til felles med Tomas, som bor i Tromsø, bare fordi vi er født innenfor noen grenser og snakker det samme språket. Jeg har kanskje mer til felles med John fra Houston. Men i sportskommentatorens jubelrop og vår dagligdagse språkbruk skinner det gjennom at du, jeg og alle andre som bor i Norge er et kollektiv, vi er et «vi»... Kjøp tilgang for å lese mer Allerede medlem? Logg inn