Øktplan for eksplosiv start i løping

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Yrkesfaglig
  • Kroppsøving
  • Ingen karakter gitt
  • 4
  • 749
  • PDF

Øktplan for eksplosiv start i løping

Treningsprogram/øktplaner for 5 dobbelttimer i kroppsøving. Øktplanene består av en styredel, en kondisjonsdel og en teknikkdel bygget på løping.

Innhold

Innledning
Målsetning
Oppvarming
- Vanlig jogging
- Jogging med kneløft
- Jogging med spark bak
- Tøying
Hoveddel
- Kortintervalltrening
- Springe i slakk nedoverbakke
Styrketrening
- Knebøy
- Spensthopp
- Tåhev
- Utfall
- Situps
Friidrett: 60 og 100 meter
Nedtrapping
- Nedjogging
- Uttøyning

Utdrag

Eg har laga eit treningsprogram for 5 dobbeltimar med kroppsøving, 90x5. Eg skal her ha ein styredel, ein kondisjonsdel og ein teknikk bygd på den individuelle sporten eg har vald. Sporten eg har vald er innan friidrett, eg har vald å springe 60 og 100 meter. Intensitets nivå eg nyttar er dei same som står i boka på side 37.

Kvifor:
Å springe rakst og eksplosivt er noko som er bra og kunne i dei fleste lagspel, det er det som ligg til grunne i at eg vel kortdistansar i sprint der eg får mange startar og korte løp. Eg som innebandyspelar håpar å kunne hauste mykje godt av å lære meg ein god teknikk samt trene musklar for å kunne springe raskare, og komme raskare i gang. Eg kjem til å fokusere mest på 60 m då eg føler dette er mest nyttig for innebandyen, med tanke på at vi der spring mange korte løp. Men eg tek og med 100 meter for å få litt variasjon.

Mål:
Å få ein meir eksplosiv start, samt springe fortare. Og få betre uthald, kondis og bli sterkare... Kjøp tilgang for å lese mer

Øktplan for eksplosiv start i løping

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.