Parkour | Egentreningsrapport

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg3
  • Kroppsøving
  • 5
  • 17
  • 4281
  • PDF

Parkour | Egentreningsrapport

Egentreningsrapport om sporten parkour.

Rapporten inneholder blant annet presentasjon av idretten, målsetning for perioden, en periodeplan, øktplaner og en treningslogg med sluttvurdering. I tillegg er det lenket til en video på Youtube som viser hvordan idretten utøves av eleven selv.

Lærers kommentar

Dette var noe nytt jeg aldri har sett før. Rapporten er god.

Elevens kommentar

Fjerne Youtube-linkene.

Innhold

Innledning side 3-4
Målsetning (og film) side 5-7
Oversiktsplan side 8
Øktplan side 9-13
Oppsummering side 14-15
Treningslogg side 16-19
Sluttvurdering side 16-19
Kilder side 20

Utdrag

Innledning

PARKOUR
Parkour, eller l'art du déplacement som det heter på fransk, er en sport for noen, livstil/livsfilosfi for andre, eller bare begge deler, en stor grunn til at jeg liker og valgte Parkour som min egentrening er fordi det gjør meg glad og lykkelig,(virkelig) den mentaliteten på treningssentre hvor du bare trener og ikke opplever noe, alt er tilrettelagt for deg, og trening skal liksom bare «lett» mens i parkour sliter du bort hud på fingere med et smil på munnen.

Det Parkour handler om, er og komme seg fra A til B på fortest mulig måte, men også den mest effektive måten. For eksempel vis man skal forbi et gjerde leter man ikke etter en port, men hopper over. Man går altså gjennom,over eller under ting og hindringer.

Man løper opp og klatrer opp vegger, hopper ned fra høye steder og ruller når man treffer bakken for og dempe impakten, men en stor ting innen «disiplinen» Parkour er det psykiske, du skal ta løpe fart og hoppe ned i en sandkasse i gymmen, og få karakter utover det eller ta løpefart mot kanten av et tak og det er 5 meter ned, og du brekker bein vis du ikke klarer det. Det setter sine krav for hva du må trene opp inni hodet, og ikke bare kroppen. Ettersom mye av dette høres veldig farlig ut, noe det er også vis man ikke er klar for det eller har trent seg, så er sikkerhet veldig viktig. Parkour er kanskje en av verdens sporter med minst skader ettersom de felste utdøvere er klare over hva de er stand til og ikke, og trener på bakken før de går opp på høye steder(vis du ser bortifra 14 åringer som hopper fra tak til tak rett etter og ha sett det på den nye james bond filmen, men disse vil jeg ikke si gjør parkour)

Parkour ble «funnet» opp i Frankrike av franskmannen David Belle(født born 29 April 1973) Han ble lært opp av faren sin, som var en brannmann til og være sterk for og være nyttig: "Être fort pour être utile"--"Being strong to be useful." Det sitatet er fra Georges Hébert som var en treningsspesialt under første verdenskrig som trodde på at trening kombinert med modighet var bra. Han så også på afrikanere at de hadde bra robuste kropper og var perfekte og alt de hadde brukt for og trene var naturen, dette fikk han til og begynne med «Methode Naturelle» dette er nå frankriges hær sion standard treningsmetodde og dette tok da faren til david og lærte han, noe som han spilte videre på og lagde Parkour. Ordet Parcour betyr hinderløype på fransk, en som driver med Parkour kalles for en «Traceur» eller «Traceuse» vis det er jente... Kjøp tilgang for å lese mer

Parkour | Egentreningsrapport

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.