Teknikkforbedring i fotball | Egentreningsrapport

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg3
  • Kroppsøving
  • 6
  • 22
  • 5003
  • PDF

Teknikkforbedring i fotball | Egentreningsrapport

Egentreningsrapport i fotball. Egentreningsrapporten inneholder blant arbeidskravanalyse, øktplaner, målsetting, treningslogg og refleksjon over prosjektet. Målet for perioden er teknikkforbedring av pasninger og skudd, mottak og ballføring, samt dødballer.

Lærers kommentar

Godt utført besvarelse. Karakter 6

Innhold

Innledning – Presentasjon
Arbeidskravsanalyse
Tekniske ferdigheter i fotball
Kapasitetsanalyse
Målsetting
Oversiktsplan
Øktplaner for to av øktene
Treningslogg
Måloppnåelse
Refleksjon over prosjektet
Kilder

Utdrag

Innledning – Presentasjon av fotball
I denne perioden skal jeg fokusere på idretten fotball og innenfor sporten særlig teknikkforbedring. Fotball er en sport som består av to lag, hvert bestående av 11 spillere inkludert målvakt. For å vinne en fotballkamp er laget nødt til å lage fler mål enn motstanderlaget innenfor den gitte tidsrammen, der 2 ganger 45 minutter er mest vanlig. Et tellende mål defineres ved at hele ballen er over målstreken til det andre laget. Man kan lovlig benytte hele kroppen for å røre ballen, med unntak av armene og hendene. Kun målvakten har lov til å bruke hele kroppen, innenfor en gitt sekstenmeter. Utespillere er nødt til å bruke hendene dersom ballen havner utenfor langsidene på banen, og det skal utføres innkast. En undersøkelse gjort av Fédération Internasjonale de Football Association viser at over 240 millioner mennesker fordelt på over 200 land spiller fotball. Sportens enkle regler og små krav til utstyr har gjort den meget populær verden over. Sporten har sitt opphavsland i England på midten av 1800-tallet.

Valget av idrett falt på fotball. Denne idretten ble valgt fordi det er en idrett der teknikktrening og forbedring er hensiktsmessig og en meget betydningsfull del av sporten.

Undertegnede har selv praktisert fotball fra tidlig alder av til 2011, da jeg sluttet på Haslum IL Junior. Jeg er også generelt interessert i sporten og følger med på fotballkamper fra de profesjonelle ligaene. Dette har gitt en bred erfaring og har ervervet meg en del informasjon om hvordan spillet fungerer. Ettersom jeg har spilt og trent idretten regelmessig i 13-14 år kan jeg kjøre teknisk vanskelig gjennomførbare øvelser som krever en viss erfaring og disiplin.

---

Kapasitetsanalyse
En kapasitetsanalyse er en kartlegging og grundig vurdering av mitt utviklingsnivå på de områdene som er med i arbeidskravsanalysen. I arbeidskravsanalysen har jeg med en rekke punkter som utgår i kapasitetsanalysen, fordi det er kun teknikktrening jeg skal vurdere.

Ballmottak/medtak
I mine år som fotballspiller har jeg vanligvis spilt møtende spiss, som vil si at jeg har måttet motta en del baller i pressede situasjoner og fort handlet videre. Jeg føler meg derfor relativt... Kjøp tilgang for å lese mer

Teknikkforbedring i fotball | Egentreningsrapport

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.