Egentreningsrapport med fokus på helse og livsstil

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studieforberedende Vg3
 • Kroppsøving
 • 6
 • 8
 • 2846
 • PDF

Egentreningsrapport med fokus på helse og livsstil

En egentreningsrapport med fokus på helse og livsstil. Egentreningsrapporten baserer seg på at eleven ønsker å oppnå toppkarakter i faget og ruste seg for inntaksprøve til marinens jegerkommando (MJK). I tillegg inneholder den en teorioppgave som tar for seg uheldige sider ved trening.

Innhold

Innledning
- Personlig presentasjon
- Fysisk aktivitet og kosthold
- Fysiske egenskaper og mål
Tester
- Avslutningstest
- Hvorfor teste seg selv?
- Hvordan motivere seg selv?
Treningsperioden
- Min vurdering av treningsperioden
- Konklusjon og avslutning
Teorioppgave: Uheldige sider ved trening
Kilder

Utdrag

Innledning:
Presentasjon:
Mitt navn er X X. Jeg er 18 år gammel og går videregående studiespesialisering tredjeåret i klasse ST3B. Fysisk trening ser jeg på som min livsstil. Fordi trening er livet! Det er og vil alltid være en del av meg. Utenom skolen trener jeg så ofte jeg bare kan. Uten trening hadde ikke hverdagen min vært stor. Jeg er innkalt til rekruttskole i september i 2011 på Madla, hvor jeg sikter på å fortsette i Marine Jegerkommandoen(MJK). Det er noe jeg har sett opptil hele livet, og jeg har store forventinger. Idrett har gitt meg mye, som for eksempel mange venner både gjennom individuell- og lagtrening.

Fysisk aktivitet og kosthold:
Fysisk aktivitet og sunt kosthold har en rekke positive helseeffekter. Begge spiller en viktig rolle for treningsutbyttet man får. Fysisk aktivitet er en kilde til helse og trivsel. Fysisk aktivitet defineres som «all kroppslig bevegelse produsert av skjelettmuskulatur som resulterer i en vesentlig økning av energiforbruket utover hvilenivå». Fysisk aktivitet er en kilde til helse og trivsel. I dette inngår mange termer knyttet til fysisk utfoldelse, for eksempel idrett, friluftsliv, lek, mosjon, trening, trim, kroppsøving og fysisk inntak. m.fl. Fysisk trening har både positive og negative sider. Jeg vil si det først og fremst bygger på noe positivt, men kan i enkelte tilfeller gi negativt utfall. Som for eksempel: overtråkk i volleyball, kraftig muskelstrekk eller i verste fall beinbrudd. Det positive er at man blir friskere og mer motstands dyktig mot evt. sykdommer. Den som mosjonerer regelmessig har en større kapasitet til å håndtere mentalt stress. Man skaper venneforhold, selvdisiplin, bedre kunnskaper, erfaring og goder vaner ved varierende fysisk trening... Kjøp tilgang for å lese mer

Egentreningsrapport med fokus på helse og livsstil

[2]
Brukernes anmeldelser
 • 02.05.2012
  Skrevet av Elev på Vg1
  Utrolig bra skrevet! Pga denne beholdt jeg 6´ern!
 • 01.05.2014
  braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa