Egentrening av utholdenhet i fotball

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studieforberedende Vg3
 • Kroppsøving
 • 6
 • 13
 • 2602
 • PDF

Egentreningsrapport: Egentrening av utholdenhet i fotball

Egentrening av utholdenhet, primært rettet mot fotball. Egentreningsrapporten forklarer hvorfor utholdenhet er en sentral del av fotballen som idrett. Målet med egentreningen er å løpe 24,5 runder på Nordlie-testen ved endt treningsperiode.

Lærers kommentar

Svært bra. Jeg har en liten bemerkning i økt 2, men det skinner igjennom at du har kontroll på dette. I tillegg lager du øktplaner som samsvarer veldig godt med målet. Mange har lagt for mye vekt på variasjon, mens jeg synes du har lagt større vekt på prinsippet om spesifisitet – bra. Du har en god teoridel og forklarer kort og greit hvordan du vil ta hensyn til treningsprinsippene.

Innhold

- Bakgrunn
- Test
*Nordlietest
- Mål
- Teori
*Hva er utholdenhet?
*Hvorfor trene utholdenhet?
*Hvordan skal jeg trene for å oppnå mitt mål?
*Test
*Variasjon
*Progresjon
*Spesifisitet
*Livsstil og kosthold
- Øktplan 1
*4x4
- Øktplan 2
*Langkjøring
- Re-test
- Oppsummering
- Treningsdagbok
- Kilder

Utdrag

Bakgrunn

Vi har i denne egentreningsoppgaven fått valget mellom å trene styrke eller utholdenhet. Jeg har valgt utholdenhet og skal nå begrunne hvorfor. I mai 2009 fikk jeg et ankelbrudd hvor jeg måtte operere inn en plate og skruer. I oktober 2010 opererte jeg ut platen og skruene. Dette medførte at jeg måtte holde meg i ro en måned etterpå. I perioden før den siste operasjonen trente jeg fire ganger i uken. Mest fotball, men også annen form for trening på treningssenter. Når man går fra å trene fire ganger i uken til å holde seg helt i ro, vil naturligvis utholdenheten og formen bli dårligere. Jeg syns det er utrolig kjedelig å være skadet og ikke være aktiv. Derfor er jeg nå veldig motivert til å trene meg opp igjen.

Test

Det er lurt å teste utholdenheten før man legger opp et treningsprogram. Resultatet du får på testen vil vise hvor god form du er i nå, og det blir enklere å kunne utarbeide reelle mål.
I fotballen har vi utført mange forskjellige tester for å teste utholdenheten vår, men i denne egentreningsoppgaven vil jeg velge å teste meg selv i Nordlie-testen.
Nordlie-testen er laget av Tom Nordlie, som har vært en kjent eliteserietrener i fotball. Testen går ut på å løpe i et åttetall mellom to kjegler i syv minutter, hvor avstanden mellom kjeglene er 30 m. Én runde, altså fram og tilbake fra begge kjeglene, tilsvarer 60 m. Løper man denne testen finner man fort ut om utholdenheten er bra eller dårlig og hvor mange runder man eventuelt kan klare å løpe ved neste test... Kjøp tilgang for å lese mer

Egentrening av utholdenhet i fotball

[14]
Brukernes anmeldelser
 • 09.12.2011
  Skrevet av Elev på Vg3
  Kjempe bra egentrenings rapport. Hjalp meg mye til min egen. Vart enklere med denne ja! :)
 • 27.01.2013
  Skrevet av Elev på Vg3
  Bra trenings rapport, men øktplanene førventet jeg bedre siden det var en 6er oppgave
 • 16.04.2015
  Skrevet av Elev på Vg3
  veldig bra tusen takk
 • 09.04.2015
  Skrevet av Elev på Vg3
  utrolig bra! ser at det mangler litt mer utfyldelse.