Egentrening av styrke og koordinasjon ved pilates

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studieforberedende Vg3
 • Kroppsøving
 • 5
 • 7
 • 1925
 • PDF

Egentreningsrapport: Egentrening av styrke og koordinasjon ved pilates

Egentreningsrapport til Pilates. Inneholder planlegging med målsetting, samt kapasitetsanalyse, periodeplan og øktplan.

Innhold

Treningsbakgrunn
Idrett: Pilates
Arbeidskravsanalyse
Kapasitetsanalyse
Mål
Periodeplan og test
Øktplan

Utdrag

Treningsbakgrunn
I løpet av min ungdomstid har grad av trening variert mye. Fra 8 trinn til og med første klasse av videregående drev jeg aktivt med henholdsvis jazzdans og moderne dans fra 1-2 ganger i uken. Da deltok jeg på kurs både ved dansesenteret ved Tennis Paradis og på Verftet ved Bergen Dansesenter. Hver treningsøkt bestod som regel av styrke- og bevegelighetsøvelser i basismuskulaturen og dansing der alle kroppsdeler ble tatt i bruk. I denne perioden hadde jeg god utholdenhet og basis styrke i mage, rygg og armer og var fornøyd med egen fysisk form.
I løpet av de siste to årene har jeg derimot trent heller lite på fritiden. Jeg har drevet med noe utholdende trening i form av jogging, men ikke mer enn to ganger i uken, og med lange opphold uten noen som helst form for trening. Jeg føler likevel jeg har et visst grunnlag i utholdenhet, og vil i denne treningsperioden derfor være mest interessert i å bygge opp egen styrke.

Idrett: Pilates
I egentreningsperioden fra uke 43-48 har jeg valgt å fokusere på Pilates som treningsaktivitet. Dette er fordi jeg ønsker å bygge opp grunnleggende styrke i kjernemuskulaturen i mage og rygg, og få bevegelse i kroppen. I skolehverdagen blir... Kjøp tilgang for å lese mer

Egentrening av styrke og koordinasjon ved pilates

[1]
Brukernes anmeldelser
 • 05.12.2016
  Skrevet av Elev på Vg3
  Supert, takk skal du ha