Artikkel: Doping i idrett

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studieforberedende Vg1
 • Norsk
 • 6
 • 2
 • 936
 • PDF

Artikkel: Doping i idrett

Drøftende og diskuterende artikkel om doping i idrett. Presenterer fakta rundt doping i idrett i tillegg til å diskutere konsekvenser av dette.

Hovedmål eller sidemål

Hovedmål

Utdrag

Hva er meningen med doping innen idrett? Er man virkelig så desperat etter å vinne at man ofrer flere år av livet kun for en gullmedalje? Dessverre så er det mange i dagens samfunn som gjør det, og noen gjør det utenom idrett. Jeg mener dette er galskap som gir store konsekvenser. Er det noen mulighet at vi kan få stoppet denne misbruken?

Doping er en fellesbetegnelse på en rekke med midler som øker prestasjonen. Det er en felles dopingliste for hele verden, der står alle stoffer som man ikke har lov til å tilføre kroppen uten spesiell legeattest. Eksempler på doping som er ofte brukt innen idrett er testosteron, anabole steroider, veksthormoner, amfetamin og efedrin.

Som sagt i forrige avsnitt øker doping prestasjonsevnen. Men er dette virkelig nødvendig? Nei, det er det ikke. For å bli god i en idrett er det et godt og sunt kosthold, og en haug med riktig trening som gjelder. Ikke en haug med piller, sprøyter og andre skadelige midler. Det er bare bortkastede penger, og i verste fall levetid.

Hvordan kan en gullmedalje i en eller annen slags idrett være så viktig for en? Jeg kan ikke fatte det. Hvis jeg hadde tatt doping og vunnet en konkurranse, hadde jeg følt meg feig som faen. Tenk å ikke tørre å møte motstanderne uten å ha jukset først. Det er greit at det er surt å ikke være... Kjøp tilgang for å lese mer

Artikkel: Doping i idrett

[10]
Brukernes anmeldelser
 • 15.11.2012
  Skrevet av Elev i 10. klasse
  Denne stilen er meget fyldig og god. Jeg ser det er noen ord som jeg gjerne ville gjort om, for eksempel har du skrevet "tilegg". Dette må gjøres om, for det skrives "tillegg". Ville muligens droppet ordet "faen" og noen av utropstegnene på slutten. Noen kommafeil og noen feil ordvalg, men ellers et kjempeflott utgansgpunkt! Vel verdt 500 poeng. Jeg har en anelse om at denne stilen ikke fikk karakter 6. Hadde det vært opp til meg, ville denne fått karakter 5.
 • 22.11.2011
  Skrevet av Elev i 10. klasse
  bra teksttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt
 • 06.04.2014
  Mye nyttig her. Tusen takk!
 • 06.06.2013
  Skrevet av Elev i 10. klasse
  veldig bra tekst, lite skrivefeil.