Det politiske systemet i Norge og regjeringsalternativer

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no

Det politiske systemet i Norge og regjeringsalternativer

Oppgaven forklarer hvordan det politiske systemet i Norge fungerer og tar for seg forskjellige regjeringsalternativer. Fordeler/ulemper ved flertallsregjeringer, mindretallsregjeringer og koalisjonsregjeringer osv.

Utdrag

Lever demokratiet i beste velgående?

Hvert fjerde år er det valg og de aller fleste av oss stemmer på et parti som har overbevist oss om at de er best eget til å styre landet slik du ønsker det. Etter utallige debatter, taler og arrangementer står vi til slutt igjen med et resultat. Hvilken betydning har resultatet av valget, og hvordan endrer dette den politiske situasjonen i Norge? I denne teksten ønsker jeg å drøfte ulike regjeringsalternativ og hvordan Stortingets makt og forhold til regjeringen endres ved forskjellig valgutfall.

Når valget kommer, og vi stemmer, stemmer vi representanter inn på Stortinget. Siden regjeringen utgår av Stortinget, vil valgresultatet til en viss grad få innvirkning på utformingen av regjeringen. Straks valgresultatet er klart, starter utformingen av regjeringen. Det er i hovedsak fire forskjellige måter de folkevalgte kan danne en regjering; flertallsregjering og mindretallsregjering begge dannet av et parti, eller flertallsregjering og mindretallsregjering dannet som en koalisjonsregjering... Kjøp tilgang for å lese mer

Det politiske systemet i Norge og regjeringsalternativer

[15]
Brukernes anmeldelser
 • 25.11.2015
  En veldig god stil. Står enkelt og greit forklart!
 • 07.12.2015
  Skrevet av Elev på Vg3
  Mye bra stoff som var til god hjelp for meg!
 • 04.11.2016
  Skrevet av Elev på Vg3
  drit bra!! hjalp på eksamen
 • 20.05.2015
  Skrevet av Elev på Vg3
  veldig bra oppgave!! hjalp meg masse til eksamen