Fordypningsoppgave | Den vonde ensomheten

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studiespesialisering Vg3
  • Norsk
  • 6
  • 11
  • 3338
  • PDF

Særemne / Fordypningsoppgave: Fordypningsoppgave | Den vonde ensomheten

Fordypningsoppgave om ensomhet og sosial angst. Bøkene som brukes for å belyse emnet er "Hvite niggere", "Utsikt til paradis" og "Fugledansen" av Ingvar Ambjørnsen. Bøkene presenteres før hovedpersonene sammenlignes og det diskuteres hva en "outsider" er og hvilke roller de tre hovedpersonene spiller i dagliglivet.

Innhold

Innledning
presenter Problemstilling
Ingvar Ambjørnsen
Analyse av Utsikt til paradiset
Analyse av Fugledansen
Analyse av Hvite niggeren
problemstillingen
språk
Avsltning
Konklusjon
Brukte kilder

Utdrag

Boka handler som tre personer med navn Rita, Charlie, og Erling, alle disse er fra samme by, nemlig Lillevik. I en veldig ung alder for de kontakt med byens outsidere, og det var samme tid de begynte å røyke hasj. Charlie og Erling begge ønsker å bli forfattere, og mens de venter begynner de å jobbe som industriarbeidere hos Rockwool eller Rocke-vollen som de pleide å kalle det. Karrieren på industrifabrikken varer ikke så lenge, siden fabrikken eksploderer, og dette var en av grunnene til at Erling flytter til vestlandet for å gå på en gartnerskole i Voss.

Erling hadde et mislykket forhold, men en jente fra Voss, og pluss at han savnet bylivet veldig mye. Dette var årsaken til at han flyttet til Bergen sammen med Rita. Ikke lenge etter kommer også Charlie, det er her livet til disse to guttene blir til tilfeldig sex, narkotika, og Alkohol begynner. Dette livet forsaket veldig mye vondt, etterhvert for begge guttene kjønnssykdommer. Og ikke lenge etter flytter de til Oslo, livet i Oslo er litt bedre enn livet i Bergen for guttene. Når har Charlie fått diktene sine på plass og han har gitt ut en samling. Forfatterskapet går litt dårligere for Erling, han har enda ikke gitt ut noen bøker.

Charlie og Erling venninne Rita ender med å ta sitt eget liv, bare 26 år gammel. Hun hadde fått kreftsykdommen, og begynt på heroin. I tillegg til dette hadde hun havnet på gata. Guttene prøver å hjelpe Rita på rett vei igjen, men senere merker de at det er for seint... Kjøp tilgang for å lese mer

Fordypningsoppgave | Den vonde ensomheten

[1]
Brukernes anmeldelser
  • 20.05.2019
    Forferdelig språk og skrivemåte. Utrolig misvisende at denne oppgaven har fått karakteren 6. Når det er skrivefeil allerede i innholdsfortegnelsen lover ikke det noe godt. Det var så mange skrivefeil at jeg ikke gadd å lese mer enn en halv side. Vær smart, og styr unna den oppgaven her.