Ungdom og Dataspill

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studieforberedende Vg3
 • Norsk
 • 5
 • 3
 • 1437
 • PDF

Artikkel: Ungdom og Dataspill

Artikkel om ungdom, dataspill og avhenighet. Oppgaven stiller spørsmål til hvorvidt dataspill har en positiv eller negativ innvirkning på unge.

Hovedmål eller sidemål

Hovedmål

Utdrag

«Hvor har Marius blitt av, egentlig? Jeg ser ham aldri mer.» «Han har slutta på skolen og kommer seg aldri ut.» «Å. Er han blitt syk?» «Han har begynt å spille World Of Warcraft». Denne samtalen hører jeg faktisk versjoner av med jevne mellomrom. Og har selv opplevd å «miste» folk på denne måten – jeg ser rett og slett ikke spesielt mye til dem mer. De har sitt sosiale liv på internettspillene. De spiller over 10 timer i strekk. De er våkne om natta, og går litt for lite på skolen. At det er lett å dra paralleller til narkotika eller galskap, er klart.

Bildet er selvfølgelig litt mer nyansert, mange klarer å balansere dataspillbruken, men samtidig er det flere og flere som får skikkelige problemer. Når man spiller over internett, er det ikke bare å gå fra spillet for så å finne det igjen slik du forlot det. Det skjer noe hele tiden, og det sies f.eks at man må spille WOW (som er et av de mest avhengighetsskapende og populære spillene) i minst tre timer hver dag for å ikke bli kasta ut av spillet. Hvis man vil gjøre det bra, er det snakk om mange flere timer, hver eneste dag. Det virker så paralyserende at jeg stiller meg tvilende til om jeg ville gitt mine barn et slikt spill eller ti gram hasj, hvis jeg måtte velge. Virkelig.

Dataspill er forskjellige, og fascinerer på forskjellige måter. De er som alle slags spill – noen tester og utvikler evnene dine (for eksempel reaksjon, koordinasjon, konsentrasjon), noen legger vekt på strategi, noen legger mest vekt på å trigge fantasien imens andre gir deg kompliserte detaljer og forklaringer. Spiller man sammen er det jo også et sosialt aspekt i dette. Men før satt man foran... Kjøp tilgang for å lese mer

Ungdom og Dataspill

[3]
Brukernes anmeldelser
 • 10.03.2011
  Skrevet av Elev på Vg3
  Perfekt stil til min særemne. Kjempe fint at jeg har steder jeg kan finne nyttige info fra :D
 • 02.06.2015
  Skrevet av Elev på Vg3
  interessant artikkel, hjalp i sosialkunnskap
 • 09.02.2014
  Grei artikkel, med gode argument.