Befolkningsutvikling i Norge og verden

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Idrettsfag Vg2
  • Geografi
  • 6
  • 9
  • 2273
  • PDF

Befolkningsutvikling i Norge og verden

Langlekse i Geografi – Kapittel 7 og 8 Geografi, Cappellen Damm. Oppgaven gikk ut på å skrive en fagtekst på disse kapitlene, samtidig som man drøftet over konsekvensene. Oppgaven inneholder en fyldig og god besvarelse på Norges og verdens befolkningsutvikling. Den tar også for seg humanitære forhold, familieplanlegging og framtidsutsikter. Urbanisering og klima er blant annet store nøkkelord i denne besvarelsen.

Lærers kommentar

Bravo! Alle oppgavene besvares prikkfritt. God flyt og sammenheng i teksten. Pluss for bruk av bilder og linker underveis.

Utdrag

2b
”De tre terrorsiktede har oppholdstillatelse i Norge”. Tittelen på artikkelen sier mye om hva saken gjelder. Det er tre menn i 30-årene, henholdsvis fra Irak, Usbekistan og en mann med Uigurisk opprinnelse som er pågrepet og siktet for å ha planlagt terrorangrep i Norge. Alle de tre mennene har permanent oppholdstillatelse i landet. De knyttes alle til al-Qaida-lederen Salah al-Somali.

---

Oppgave 4
Jordas befolkning vokser og vokser. Det kreves større landområder for å få plass til alle. Det kreves materialer til masse boliger. Det kreves nok mat til over 6.8 milliarder mennesker. Og det kreves ferskvann til det samme antallet. Når jeg tenker over hvor mye jeg selv spiser og drikker i løpet av en dag, begynner jeg kanskje å skjønne hvorfor det enkelte steder i verden er mangel på mat og drikke, og at noen dør av sult og underernæring. Det sies at u-land har 2/3 av verdens befolkning, men de har bare 1/3 av ressursene. Det sies at i-land har 1/3 av verdens befolkning, men de har 2/3 av ressursene. Mye tyder på at dette stemmer, og jeg er rimelig sikker på at det gjør det. Middagsrestene går i søpla. Butikkhyllene våre er stappfulle av mat, klær i alle størrelser og varianter, og elektriske duppeditter. Virkeligheten er skremmende... Kjøp tilgang for å lese mer

Befolkningsutvikling i Norge og verden

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.