Bebop-tiden, Charlie Parker og "Moments notice" - John P. Coltrane

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg3
  • Musikk i perspektiv 2
  • 4
  • 3
  • 806
  • PDF

Bebop-tiden, Charlie Parker og "Moments notice" - John P. Coltrane

Oppgaven beskriver Bebop-tiden (ca 1940 til ca 1955), Charlie Parker som en av de fremste Bebop-musikerne, pluss en analyse av "Moments notice" av John Coltrane. Oppgaven er ikke gitt i en bok, men stoffet er en del av pensum i Musikk i Perspektiv (MiP) for Vg3.

Lærers kommentar

Jeg syns du beskriver/analyserer lytte eks. bra. Som vanlig er du veldig god på det harmoniske :-)

Du har med en kort, men ok historisk del. Syns det er informativt og lettlest.

Karakteren er etter de nye retningslinjene en svært god 4er.
"
Artig å lese! Lykke til! :-)

Utdrag

Bop, eller ”bebop”-en, hadde sitt utbrudd i Harlem, der flere jazzmusikere som Charlie Parker, Bud Powell og Charlie Christian jammet i lag på en jazzklubb. Bop-en var en slags ”overføring” fra den tidligere tid hvor man forsøkte å scat-synge. Det var delte meninger om bopen. Noen mente den var en videreføring av swing som hadde tatt affære etter andre verdenskrig, andre betraktet bopen som en reaksjon mot swingjazz. Jazzmusikerne på denne tiden videreførte det musikalske grunnlaget som allerede fantes i jazzen, og bygget på det. Andre så dette som ødelegging av jazzen.

I bopen var det, i motsetning til New Orleans-jazzen hvor trompet, klarinett og trombone improviserte fritt, saksofonen og trompeten som improviserte eller spilte unisont over en rask swing-rytme i kompet. #11-akkorden ble en... Kjøp tilgang for å lese mer

Bebop-tiden, Charlie Parker og "Moments notice" - John P. Coltrane

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.