Sentrale egenskaper for prestasjonsutvikling i badminton

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg2
  • Kroppsøving
  • 4
  • 2
  • 590
  • PDF

Sammendrag: Sentrale egenskaper for prestasjonsutvikling i badminton

Et sammendrag som gjør rede for egenskaper som er sentrale for prestasjonsutvikling i badminton. Sammendraget inneholder også et skjema med egenvaluering.

Innhold

Sentrale egenskaper
- Smidighet og hurtighet
- Styrke
- Koordinasjon
- Øye-ball- og øye-hånd- og øye-fot-koordinasjon
- Balanse
- Rytme
- Reaksjonsevne
- Orienteringsevne
Egenevaluering

Utdrag

For å kunne utvikle de sentrale ferdighetene i badminton, så er en av de viktigste tingene å kunne de forskjellige teknikkene for hvert slag og kunne å utføre de. Det andre er kroppen i form av koordinasjon (øye-hånd, øye-fot) , i en liten grad styrke og spenst, Men i stor grad hurtighet, og smidighet.
Det er svært vanskelig og slitsomt å trene opp de mest vanlige slagene i badminton, som clear, serve, smash, og dropp, fordi det er veldig viktig å ha full konsentrasjon med slag teknikk, treff teknikk og fotarbeid under en hel trening. De kroppslige egenskapene kan trenes opp ved for eksempel med forskjellige varianter av basistrening eller spesifikk på en enkel ferdighet.

Den viktigste tingen man skal huske på under ett slag i badminton er sentralbevegelsen hvor man bruker kraft fra hele kroppen under selve slaget og hvor man begynner bevegelsene i de store muskelgruppene rundt beina og hoftene, og fortsetter det oppover mage, ryggen, skuldrene og til slutt i underarmen og håndleddet. Gjennom hele denne prosessen øker... Kjøp tilgang for å lese mer

Sentrale egenskaper for prestasjonsutvikling i badminton

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.