Artikkel om medienes makt

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no

Artikkel om medienes makt

Oppgaven inneholder en artikkel om medienes makt, hovedsaklig innenfor politikk. Artikkelen har fått tittelen "Media - den fjerde verdensmakt".

Oppgaven er skrevet til læreboken MedieMØTER 1.

Lærers kommentar

Veldig god artikkel med godt synspunkter og mange gode poeng.

Elevens kommentar

Kunne vært litt lenger.

Utdrag

Mediene påvirker i stor grad samfunnet rundt oss, og burde bli sett på som en verdensmakt. I denne artikkelen skal jeg ta for meg hva som nettopp gjør mediene så mektige, og hva vi som velgere kan gjøre for å styre unna de negative påvirkningene ved å kritisk vurdere forskjellen på virkelighet og et medieprodukt.
I alle år det har vært valg, har mediene vært en stor påvirkningkilde, både positivt og negativt. Media vil gjerne fremme de sjokkerende nyhetene som ofte treffer best på seer- og lesetallet. Hvis det skjer det en skandale for et spesielt parti, fremmer media dette som at hele partiet henger i en tynn tråd, og trekker gjerne inn hvor godt de andre partiene ligger an. Alle journalister og reportere har en noenlunde god oversikt over hva hvert parti står for, så de vil jo ha en viss mening eller motmening over hva de selv holder med. Dette kan ha mye å si for synsvinkelen de velger å skrive eller snakke i, men det har også vist seg at dette også kan være motsatt. Visse journalister som holder med et bestemt parti kan gjerne skrive eller snakke på en måte som er veldig kritisk til partiet de holder med, for ikke å avsløre sitt eget politiske ståsted... Kjøp tilgang for å lese mer

Artikkel om medienes makt

[9]
Brukernes anmeldelser
 • 18.12.2013
  Skrevet av Elev på Vg3
  Veldig bra formulert. Kanskje en smule kort, men ellers veldig bra
 • 05.06.2012
  bra du klarer dette utmerket. jeg synes det var en god artikkel
 • 20.03.2013
  Skrevet av Elev i 10. klasse
  Jeg er svært fornøyd med denne stilen.
 • 31.01.2013
  Skrevet av Elev på Vg3
  Flott skrevet. tusen takk.