Artikkel om Økonomisk globalisering og politisk styring

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studiespesialisering Vg2
 • Norsk
 • 5
 • 3
 • 961
 • PDF

Artikkel om Økonomisk globalisering og politisk styring

Artikkel om Økonomisk globalisering og politisk styring. Artikkelen er skrevet til norskfaget og ser blant annet på den økte globaliseringen og de politiske og økonomiske følgene av dette.

Utdrag

Globalisering er en prosess som medfører at stadig større deler av verden integreres i verdensomspennende prosesser av økonomisk, forbruksmessig, politisk, sosial, kulturell, religiøs og kommunikasjonsmessig type. Globaliseringen eller internasjonaliseringen har blitt forsterket kraftig i de siste tiårene. Men faktum er at fenomenet alltid har eksistert i større eller mindre grad i form av at mennesker har hatt kontakt med hverandre på tvers av samfunn og land. De fleste forbinder likevel globalisering med noe som har oppstått de siste årene.

Økningen i hastigheten til globaliseringsprossessene etter andre verdenskrig er resultat av framskritt innenfor kommunikasjon, transport og informasjonsteknologi. I denne artikkelen vil jeg først og fremst ta for meg økonomisk globalisering og politisk styring. Vi ser en dominans av flernasjonale selskaper på det økonomiske området og organisasjoner som EU og WTO på det politiske. En problemstilling er hvordan slike politiske organer kan påvirke global utvikling når de enkelte landene ikke alene kan styre.

Både tilhengere og motstandere av globalisering mener at internasjonalisering er viktig for økonomisk utvikling. Tilhengerne mener at globalisering bidrar til... Kjøp tilgang for å lese mer

Artikkel om Økonomisk globalisering og politisk styring

[3]
Brukernes anmeldelser
 • 08.11.2011
  Skrevet av Elev på Vg3
  KRISE!!!!KRISE!!!!KRISE!!!!KRISE!!!!KRISE!!!!KRISE!!!!KRISE!!!!KRISE!!!!KRISE!!!!KRISE!!!!KRISE!!!!KRISE!!!!KRISE!!!!KRISE!!!!KRISE!!!!KRISE!!!!KRISE!!!!KRISE!!!!KRISE!!!!KRISE!!!!KRISE!!!!KRISE!!!!KRISE!!!!KRISE!!!!KRISE!!!!KRISE!!!!KRISE!!!!KRISE!!!!KRISE!!!!
 • 14.06.2011
  Skrevet av Elev på Vg2
  mykcket bra jobb om globalisering, är jätte nöjd med den! Skit bra, ska fortsätta kolla in eran arbete!
 • 17.10.2012
  Skrevet av Elev på Vg3
  hummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!...den var BRA