Arbeidskravsanalyse og kapasitetsanalyse i håndball

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studieforberedende Vg3
 • Treningslære 2
 • 6
 • 19
 • 3206
 • PDF

Arbeidskravsanalyse og kapasitetsanalyse i håndball

Arbeidskravsanalyse og kapasitetsprofil for håndball. Arbeidskravsanalysen fokuserer på hvilke egenskaper og ferdigheter som er viktige for en håndballspiller.

Lærers kommentar

Dette var bra. I forhold til mange andre er du spesielt god på kildebruk. Hele kapitlet er systematisk og fint framstilt. Fin innledning hvor du skriver mye med egne ord. Du har også brukt ti på en konklusjon til slutt. Relevant utvalg av kvaliteter som du vil ha med i arbeidskravsanalysen. Testbatteriet er fint satt opp med illustrasjoner og scoren i hver ekelt test. Ville kanskje kalt første test for balansetest, fordi "planken" ofte brukes om en øvelse for bukmusklene, og lett kan forveksles.

Innhold

Hva og hvorfor arbeidskaravsanalyse
Hvordan går du fram når du utarbeider arbeidskarvsanalyse
Hvordan kommer du fram til arbeidskravsprofilen
Om tester (hva, hvordan, hvorfor, reliabilitet, validitet)
Analyse og profil (Diagrammene)
Testbatteri – detaljert beskrivelse av utførelsen (ca 10 tester – fordelt på ulike kvaliteter)
Kapasitetsprofil – samme punkter som i analysen
Konkulusjon. Hva må jeg vektilegge i forhold til kapasitetsprofilen og målsettinga mi.

Utdrag

Arbeidskravsprofilen kom jeg fram til ved å først bestemme meg for hvilke arbeidskrav jeg mente var viktig for min idrett, håndball. Det neste som måtte gjøres var å teste hvordan jeg lå ann i forhold til kravene. Jeg testet meg i forskjellige øvelser til alle kravene. Etter dette brukte jeg en del sider på internett, spesielt Olympiatoppen til å finne ut til å finne ut hvordan jeg skulle sette verdiene på arbeidskravene (se kilder). Jeg hadde også en del samtaler med treneren min og fikk råd fra henne og selvfølgelig egne erfaringer. Etter dette framstilte jeg kravene grafisk i Excel. Dette gir en grov oversikt over hvilke egenskaper håndball stiller store, moderate og små krav til. Framstillingen kommer litt senere i journalen... Kjøp tilgang for å lese mer

Arbeidskravsanalyse og kapasitetsanalyse i håndball

[18]
Brukernes anmeldelser
 • 07.06.2018
  Skrevet av Elev på Vg2
  bra innhold, men ingen arbeidskravsanalyse på fysiske egenskaper i håndball, men i fotball(?). Burde laget i håndball i steden, ettersom det er mer relevant og viser mer til oppgaven din.
 • 17.11.2015
  Skrevet av Elev på Vg3
  Veldig bra og oversiktlig. Det eneste jeg manglet (som vi måtte ha med) var arbeidskravene til en håndballspiller, slik at jeg kunne sammenlignet de mer konkret med mine egne.
 • 01.06.2016
  Skrevet av Elev på Vg3
  Tusen takk herregud herre
 • 17.12.2015
  Skrevet av Elev på Vg3
  syntes diagrammet til analysen var litt rart, men ellers bra