Arbeidskravs- og kapasitetsanalyse fotball for ving, kant og flanke

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studieforberedende Vg3
 • Treningslære 2
 • Ingen karakter gitt
 • 6
 • 2944
 • PDF

Arbeidskravsanalyse: Arbeidskravs- og kapasitetsanalyse fotball for ving, kant og flanke

En arbeidskravs- og kapasitetsanalyse for en kantspiller i 2. divisjon.

Analysen fokuserer på arbeidskravene som stilles i 2. divisjon i fotball og tar for seg kantposisjonene (også kalt flanke eller ving). Hovedfokuset gjennom arbeidskravs- og kapasitetsanalysen ligger på arbeidskravene som stilles til en fotballspiller som skal bekle slike posisjoner.

Innhold

ARBEIDSKRAV- OG KAPASITETSANALYSE
Fotball

Fysiske egenskaper:
Aerob-/anaerob utholdenhet
Maksimal muskelstyrke/eksplosiv styrke
Spenst
Hurtighet
Bevegelighet
Koordinative egenskaper:
Balanse
Romorientering
Øye-fot-koordinasjon
Tilpasset kraftinnsats/kinetisk evne
Tekniske ferdigheter:
Pasninger
Skuddteknikk
Mottak/medtak
Taklinger
Taktiske ferdigheter:
Forsvarsspill
Angrepsspill
Psykiske egenskaper:
Selvtillit
Konsentrasjon
Kunnskap
Kreativitet
Motivasjon
Vilje
Sarmarbeidsevne

Utdrag

Som kantspiller skal du prøve å gjøre slik at motstanderen ikke får spilt gjennom midtbaneleddet, en skal prøve å gjøre slik at ditt eget forsvar ikke skal få for mange angrep mot seg. Du trenger taktiske egenskaper for å få til dette og gi beskjeder samtidig som du passer på både din egen og andres motspillere. Taktikken for hvordan vi skal spille defensivt er treneren sitt ansvar.

---

Fysiske egenskaper

- Aerob utholdenhet: 80 %:
Aerob utholdenhet står for organismens evne til å arbeide med relativt høy intensitet over lengre tid. (Def; Treningslære boka av Gjerset, Haugen og Holmstad)
Her tok jeg 80 %, for under en fotballkamp blir det mye løping opp og ned i hovedsak på både min og motstanderens banehalvdel. Jeg må hele tiden være i bevegelse i forhold til medspillere, ballen og motstanderen. Jeg må alltid være klar til en spurt eller takling som er fysisk krevende. Om laget presser høyt i lengre perioder så gjelder det å skyve ordentlig og gå i press når man skal, løpe inn i ramma og eventuelt løpe helt hjem for å hjelpe forsvaret hvis vi blir kontret. I disse tilfellene trenger man utholdenhet for å klare å utfylle de kravene man blir stilt som midtbanespiller. Når jeg trener aerob utholdenhet så velger jeg en av metodene innenfor intervallarbeid, som oftest langintervalltrening. For det er denne aerobe utholdenheten som passer best inn til min idrett, hvor det veksler mellom perioder med arbeid og pauser og arbeid med veksling mellom høyere og lavere intensitet.

- Anaerob utholdenhet: 75 %:
Anaerob utholdenhet vil si organismens evne til å arbeide med svært høy intensitet i forholds vis kort tid. (Def; Treningslære boka av Gjerset, Haugen og Holmstad)
Her valgte jeg 75 %. Som kantspiller løper man veldig mye under en fotballkamp, og mot slutten av kampen går en inn i en periode hvor man hiver etter pusten. Det fører til at musklene stivner og jeg ikke greier å holde tempoet. Pga. alle spurtene, defensive og... Kjøp tilgang for å lese mer

Arbeidskravs- og kapasitetsanalyse fotball for ving, kant og flanke

[31]
Brukernes anmeldelser
 • 25.08.2011
  Skrevet av Elev på Vg3
  dette var til veldig god hjelp for meg som ikke har jobbet mye med arbeidskravsanalyse. Jeg fikk mange ideer og tanker om hvordan jeg skal skrive min egen analyse til en senere anledning!
 • 27.10.2011
  Skrevet av Elev på Vg3
  meget meget meget meget meget meget meget meget meget meget meget meget meget meget meget meget meget meget meget meget meget meget meget meget
 • 28.05.2015
  bra stil, god utfyllelse ..........................
 • 08.10.2014
  Fin stil, hjalp meg litt.

Brukere som har lastet ned Arbeidskravs- og kapasitetsanalyse fotball for ving, kant og flanke, har også lastet ned