Arbeidskravanalyse i judo

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg2
  • Treningslære 2
  • 5
  • 4
  • 609
  • PDF

Arbeidskravsanalyse: Arbeidskravanalyse i judo

En kort arbeidskravanalyse av judo. Analysen tar for seg de vesentlige egenskapene i judo og forklarer hvorfor disse er viktige i idretten.

Lærers kommentar

Ganske bra, men litt kort.

Innhold

Utholdenhet
Teknikk
Koordinasjon
Eksplosiv hurtighet
Styrke
Psykiske egenskaper
Testing
Kapasitetskrav

Utdrag

Utholdenhet
Utholdenhet blir ofte definert som organismens evne til å arbeide med relativt høy intensitet over lengre tid. I judo trenger man aerob utholdenhet – evnen til å arbeide med relativt høy intensitet over lengre tid. Kampene varer i tre minutter, og intensiteten i kampene er vanligvis høy.

Teknikk
Med teknikk mener vi utøverens løsning av en gitt bevegelsesoppgave. Det stiller store krav til teknikk ettersom teknikk for eksempel kan kompensere til bedre arbeidsøkonomi og kraft i kast.

Koordinasjon
Koordinasjon er evnen til å samordne bevegelser i forhold til hverandre og omgivelsene. Ettersom man må gjøre mange bevegelser med arm og ben samtidig. For eksempel for å ta et kast må man gå inn med bena i riktig posisjon samtidig som man tar grep.

Eksplosiv hurtighet
Å være eksplosiv er veldig viktig. Det defineres som musklenes evne til å skape størst mulig akselerasjon. For å utføre kast må man gjøre det eksplosivt og kjapt. Det må komme som et skudd ut... Kjøp tilgang for å lese mer

Arbeidskravanalyse i judo

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.