Arbeidskravanalyse og kapasitetsanalyse i innebandy

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studieforberedende Vg3
 • Kroppsøving
 • 6
 • 3
 • 1050
 • PDF

Arbeidskravsanalyse, Øktplan: Arbeidskravanalyse og kapasitetsanalyse i innebandy

Arbeidskravsanalyse og kapasitetsanalyse i innebandy. I oppgaven forklares hvorfor hurtighet, aerob og anaerob utholdenhet, styrke, koordinasjon, teknikk, taktikk og psykiske egenskaper er viktige for idretten. Besvarelsen avsluttes med en øktplan for intervalltrening.

Elevens kommentar

Positivt at jeg lagde en kapasitetsanalyse skjematisk med hva jeg var god på og hva jeg kunne ble bedre på.

Innhold

Arbeidskravsanalyse
Kapasitetsanalyse
Øktplan langintervaller 4x4

Utdrag

Arbeidskravanalyse
En arbeidskravanalyse er en analyse som viser hvilken fysisk og psykisk form idretten krever av en idrettutøver. Man kan lage en slik analyse ved å se på toppidrettsutøvere innen den idretten, og se hvilke egenskaper de har, som du må tillegge deg for å nå deres nivå.

I denne analysen skal jeg ta utgangspunkt i innebandy. For å gjøre det bra i innebandy trenger man hurtighet, utholdenhet(både aerob og anaerob), styrke, koordinasjon, teknikk og taktikk. Innebandy blir spilt på samme bane som en håndballbane, som er en nokså liten bane og spillet går veldig fort, derfor er det veldig viktig med hurtighet. Man kan sammenligne innebandy med intervalltrening, man er ute på banen ca 1-2 min før man går og bytter, på benken sitter man i 1-4 min, avhengig av hvor mange rekker laget benytter. Det er viktig å gi alt man har når man er ute på banen, og derfor er det veldig viktig med anaerob utholdenhet, og hvis man skal holde i 3x20min er et viktig med aerob utholdenhet. Da er det også viktig med konsentrasjon og evnen til å presse seg selv. Man skal yte maks hver gang man er på banene, og å klare å gi alt i hvert bytt er en utfordring og man trenger både motivasjon og vilje til å løpe videre. Det er ikke lov med mye fysisk kontakt, men det er viktig å ha styrke til å kunne i dueller med andre og for å skjerme ballen. Man trenger koordinasjon for å... Kjøp tilgang for å lese mer

Arbeidskravanalyse og kapasitetsanalyse i innebandy

[4]
Brukernes anmeldelser
 • 17.11.2011
  Skrevet av Elev på Vg3
  dette hjalp meg til å forstå bedre hva en arbeidskravsanalyse innebærer
 • 04.10.2012
  Skrevet av Elev på Vg3
  Dette gav meg god inspirasjon til å skrive min egen.
 • 08.09.2014
  Skrevet av Elev på Vg3
  veldig fin oppgave, hjalp meg mye
 • 14.03.2013
  Skrevet av Elev på Vg3
  Kjempe bra, til veldig god hjelp!