Analyse av å leve i normene

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studiespesialisering Vg2
  • Norsk
  • 4
  • 4
  • 2017
  • PDF

Leserinnlegg: Analyse av å leve i normene

Analyse av 'Å leve i normene' som er et leserinnlegg som er skrevet som svar på Simen Sætres artikkel 'Sæd story'. Dette var en sakprosa skriveoppgave i norsk.

Lærers kommentar

Mente at oppgaven var bra skrevet og det var greit nok, men kunne vært mer analyserende, og hatt flere eksempler, samt hatt et oppsett som var nærmere en analyse.

Utdrag

”Å leve i normene” er et leserinnlegg som er skrevet som svar på Simen Sætres artikkel ”Sæd story”. Leserinnlegget er skrevet av Johanne Sundby og er ment som et motmæle til Simen Sætres artikkel og hans tanker rundt et såpass omdiskutert tema som sæddonasjon. Videre så er det slik at der Simen Sætre angriper og motstår sæddonasjon, så trer Johanne Sundby frem som sæddonasjons beskyttende skytsengel. Sundby vil ikke kun beskytte sæddonasjon men også få flere til å bli sæddonere og skape sympati og medfølelse for de som er barnløse.

”Sæd story” er en nylig publisert artikkel, og ble faktisk publisert så sent som den 8. januar i år, i Morgenbladet. Johanne Sundbys leserinnlegg som svar til motmæle er kun 7 dager yngre, ettersom det ble skrevet den 15. Januar. Johanne Sundbys motivasjon bak leserinnlegget og sterke mening skyldes – som hun selv påpeker utallige ganger – at hun er selv er barnløs... Kjøp tilgang for å lese mer

Analyse av å leve i normene

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.