Analyse av "Vidunderbarn"

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studiespesialisering Vg3
 • Norsk
 • 5
 • 4
 • 1355
 • PDF

Romananalyse: Analyse av "Vidunderbarn"

Oppgaven inneholder en analyse av romanen "Vidunderbarn" av Roy Jacobsen, utgitt i 2009.
Analysen tar for seg handlingen, fortellerteknikken, hovedpersonen Finn og temaet om identitet og det å finne sin rolle.

Utdrag

Vidunderbarn er en roman av Roy Jacobsen som kom ut i 2009, og Jacobsen fikk Bokhandlerprisen for boken. Romanen handler om Finn, en gutt på rundt ti år som bor alene med moren i en blokkleilighet på Årvoll i Oslo. Handlingen strekker seg over noen få år fra 1961, året som ifølge Finn begynner som alle andre år, men som endrer tilværelsene drastisk da de på jakt etter leieboer plutselig har både det og en seks år gammel halvsøster, Linda, som skal bo hos dem. Samtidig finner Finn ut at moren også har svake sider og forholdet deres blir mer distansert enn han liker. Historien fortelles fra et voksent ståsted, som gir rom for ettertanke og refleksjon rundt hendelsene og følelsene fra barndommen. Roy Jacobsen vokste selv opp på Oslos østkant på 60-tallet så at skildringene av omgivelsene og tiden er inspirert av hans oppvekst er svært sannsynlig.
Finn lever et liv uten far. Faren forlot ham og moren, for så å etterlate nok en enke med barn da han døde like etter. Situasjonen bærer preg av at det ikke er noen mann i hjemmet. Mor og sønn har et nært forhold, men dette kompliseres når det ikke lenger bare ... Kjøp tilgang for å lese mer

Analyse av "Vidunderbarn"

[1]
Brukernes anmeldelser
 • 11.09.2012
  Skrevet av Elev i 9. klasse
  oversiktlig og fint skrevet. takk for litt hjelp

Brukere som har lastet ned Analyse av "Vidunderbarn", har også lastet ned