Økonomistyring Nilsen GlassMagasin

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studieforberedende Vg3
 • Økonomistyring
 • Ingen karakter gitt
 • 5
 • 2244
 • PDF

Økonomistyring Nilsen GlassMagasin

Økonomistyring oppgave om Nilsen GlassMagasin. Oppgaven inneholder en gjennomgang av enkeltmannsforetak og regnskapsanalyse av Nilsen GlassMagasin.

Innhold

Foretaksform:
Regnskapsanalyse

Utdrag

Foretaksform:
Når en skal starte opp en bedrift må man velge hvilke foretaktsform en ønsker å starte opp. De vanligste formene i Norge er enkeltmannsforetak, ansvarlig selskap, selskap med delt ansvar eller aksjeselskap. Alle formene har positive og negative sider, derfor er det veldig varierende hva som er best for den enkelte bedriften.

Enkeltmannsforetakt (ENK) er et selskap med en eier. Denne foretaksformen er veldig lett å etablere og er relativ enkle å styre når det kommer til papirarbeid og slikt. Du trenger blant annet ikke å offentliggjøre bedriften regnskap, men det stilles regnskapsplikt. Eieren av et enkeltmannsforetak er personlig ansvarlig for all gjeld bedriften påtar seg med sine private midler. Fordelen med et enkeltmannsforetak er først og fremst at det ikke stilles krav store til å etablere et enkeltmannsforetak (Det kreves at selskapsnavnet må inneholde etternavnet til eieren) og det er mye lettere å avvikle et enkelmannsforetak enn andre foretak. Eieren kan i tillegg styre bedriften slik hun ønsker og ta de avgjørelsene hun mener er rett, uten å måtte ta hensyn til andre personers meninger. Ved at eieren ene og alene kan bestemme alle avgjørelser, kan avgjørelsene tas fortere enn ved de andre foretaksformene. Andre fordeler ved enkeltmannsforetak er at eieren kan ta ut så mye av overskudd hun ønsker, fordi det ikke er noen andre som kan stoppe henne fra det. Enkeltmannsforetak som har omsetning under 5 millioner slipper også revisorplikt. Som eier av et enkeltmannsforetak slipper du å betale arbeidsgiveravgift av den jobben du utfører for din egen bedrift. Hvis du starter et enkeltmannsforetak stille det heller ikke noen krav til kapital... Kjøp tilgang for å lese mer

Økonomistyring Nilsen GlassMagasin

[9]
Brukernes anmeldelser
 • 13.12.2010
  Skrevet av Elev på Vg2
  Noe av dette var bra, men faen heller lastet ned noe helt annet enn jeg det jeg trengte! åååå, betalte 35 kr for ingenting !!
 • 12.04.2013
  Skrevet av Elev på Vg2
  Det er som det står, du får en helt OK karakter hvis man tar dette som et utgangspunkt :)
 • 22.05.2013
  Skrevet av Elev på Vg2
  dette er vel helt greit å lese litt på!
 • 30.08.2012
  Skrevet av Elev på Vg3
  hjalp meg med økonomien.