Økologisk mat | Fordeler og ulemper 8.kl

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Ungdomsskolen 8. klasse
  • Samfunnsfag
  • Godkjent
  • 2
  • 329
  • PDF

Økologisk mat | Fordeler og ulemper 8.kl

Oppgave til samfunnsfag på ungdomsskolen om økologisk mat. Oppgaven forklarer hva økologisk mat er og hvilke fordeler og ulemper det har å velge økologiske matvarer.

Innhold

Økologisk mat
Fordelene
Ulempene
Ø-merket

Utdrag

Økologisk mat er dyrket naturlig, uten sprøytemiddel, kunst gjødsel, tilsetnings stoffer, eller konserveringskontrollorgan. Økologisk mat tar på en måte hensyn til dyrenes behov. Produktene må bli godkjent av Debio eller et tilsvarende utenlandsk kontrollorgan. Debio sitt økologiske merke er en grønn Ø, med en gul bakrund.

Fordelene
Fordelene med økologisk mat er at man får mer fruktbar jord, og plantene har høyere innhold av antioksidanter. Den Økologiske maten er naturlige, giftfrie, og er derfor mye bedre enn annen mat for mennesker. Økologisk mat smaker godt, og er veldig bra vare, altså høy kvalitet på maten. Økologisk mat er bra for miljøet, og har mange flere vitaminer, blant annet C-vitamin og antioksidanter... Kjøp tilgang for å lese mer

Økologisk mat | Fordeler og ulemper 8.kl

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.