Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no

Kommunismen vs nazismen

4,56 4,56 4,56 4,56 4,56 4,56 (9 anmeldelser)
Skole Vgs - Studiespesialisering Vg3 Fag Historie Karakter 5 Antall sider 6 Antall ord 2368 Filformat PDF
Kommunismen vs nazismen

Kommunismen vs nazismen

Hvilken ideologi er verst av kommunismen eller nazismen? I denne oppgaven blir idelogiene sammenlignet og vurdert i forhold til hverandre.

"Både kommunismen og nazismen er store ideologier som har vokst frem i nyere tid. Vi skal i denne teksten ta en nærmere titt på kommunismen og nazismen som ideologier samt drøfte om ”kommunismen er like ille som nazismen”.
En slik vurdering må nødvendigvis bli svært subjektiv og avhengig av hvilke kriteria vi legger til grunn og hvordan vi prioriterer. Et naturlig tungtveiende kriterium er selvsagt ”hvor mange liv som er gått tapt, direkte og indirekte, på grunn av ideologien”. Et annet kan være ”hvilke sosiale og økonomiske konsekvenser ideologien har hatt”. Men fortsatt står vi igjen med spørsmålet om hva alternativet ville vært, og det kan vi ikke svare på. For eksempel kan det tenkes at utviklingen av respektive ideologier hindret utviklingen av andre (og verre?) ideologier. Og det kan tenkes at forbedring av landets økonomi hindret potensielle sultkatastrofer. Noe fasitsvar på hva som er verst, finnes ikke."

Utdrag
Pest og Kolera?

Både kommunismen og nazismen er store ideologier som har vokst frem i nyere tid. Vi skal i denne teksten ta en nærmere titt på kommunismen og nazismen som ideologier samt drøfte om ”kommunismen er like ille som nazismen”.

En slik vurdering må nødvendigvis bli svært subjektiv og avhengig av hvilke kriteria vi legger til grunn og hvordan vi prioriterer. Et naturlig tungtveiende kriterium er selvsagt ”hvor mange liv som er gått tapt, direkte og indirekte, på grunn av ideologien”. Et annet kan være ”hvilke sosiale og økonomiske konsekvenser ideologien har hatt”.... [Les mer nå]


Brukernes anmeldelser av: Kommunismen vs nazismen


6 6 6 6 6 6 , 17.03.2014

uwrhniehwnriuwhnriejwrni43jrn


5 5 5 5 5 5 , 15.06.2012

veldig bra tekst hjelp meg mye i muntlig eksamen

Skrevet av: Elev på Vg3


4 4 4 4 4 4 , 16.03.2014

veldig bra! mye nyttig informasjon

Se flere anmeldelser (9)
Finn flere oppgaver fra samme fag eller av samme sjanger